ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΙΣ (Τάδε έφη παπα-γάλος)

vasilinos.wordpress.com

imagesCAJUX4TC Το Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013, το blog ergoliptesxalkidikis.blogspot.com  προέβη στην ανάρτηση με τίτλο: «Μια ειρηνική διαδήλωση στις Σκουριές».

Ζητήσαμε με επιστολή μας να αφαιρέσουν τα σημεία που θίγουν την προσωπικότητα του π. Χριστοδούλου, και εντός της προθεσμίας που τους θέσαμε έπραξαν αυτά που τους είπαμε, τα διόρθωσαν και αφαίρεσαν τις φωτογραφίες, χωρίς όμως να ενημερώσουν το κοινό τους που ήδη είχε διαβάσει την ανάρτηση και είχε σχηματίσει λανθασμένη γνώμη· αρνήθηκαν να ζητήσουν συγγνώμη μέχρι αυτή την στιγμή, δείχνοντας ότι δεν προέβησαν στην ανάρτηση από λανθασμένη πιθανόν πληροφόρηση, αλλά εκ προθέσεως και δόλου. Από νωρίς άλλα blog αναμετέδιδαν το δυσφημιστικό δημοσίευμά τους, παραπέμποντας στο εν λόγω site. Όφειλαν λοιπόν να προβούν και στην διόρθωση της βλάβης που προκάλεσαν. Ως εκ τούτου, ως πρώτη ενέργειά μας δημοσιεύουμε το κείμενο που τους αποστείλαμε, και καταλήγουμε με ένα όμορφο ανέκδοτο με πολλούς αποδέκτες ένθεν κακείθεν. Ο έχων ους ακουσάτω τι λέει ο «παπα-γάλος», και ο νοών νοείτω. Ακολουθεί το κείμενο που τους απεστάλη:

“Κύριοι,

Εχθές 3 Αυγούστου 2013 προβήκατε στην ανάρτηση με τίτλο: «Μια ειρηνική διαδήλωση» και παραθέτετε 19 φωτογραφικά στιγμιότυπα, εκ των οποίων τα 16 αφορούν σπασμένα τζάμια μηχανημάτων, σκορπισμένα τρακαδόξυλα, ανθρώπους με καλυμμένα τα πρόσωπά τους (ώστε να προστατεύονται από προβολές κακοπροαίρετων bloggers και από διάφορους ρουφιάνους που εισχωρούν στις διαδηλώσεις για να φωτογραφίζουν πρόσωπα) και κάποιες κατεστραμμένες πινακίδες σήμανσης έργων. Υπάρχει μια φωτογραφία της βουλευτού Νiki Ashton και δυο φωτογραφίες επικεντρωμένες αποκλειστικά στο πρόσωπό μου. Η ανάρτηση αυτή συνοδεύεται από λιτό κείμενο που ειρωνεύεται τον χαρακτηρισμό της «ειρηνικής» διαδήλωσης, βάζοντας και αποσιωπητικά, λέγοντας ότι οι συμμετέχοντες στην «ειρηνική» διαδήλωση στο τέλος είπαν να σπάσουν και κανένα παμπρίζ και να καταστρέψουν και κανένα μηχάνημα και το κυριότερο και ουσιωδέστερο είναι ότι ενημερώνετε το κοινό σας ότι η διαδήλωση στις Σκουριές έγινε δήθεν με τις ευλογίες του πάτερ και θέτετε κι εκεί αποσιωπητικά, τα οποία προφανώς αναπληρώνονται από τις επιλεκτικές φωτογραφίες που αναρτήσατε, αυτές των όποιων παρεκτροπών συνέβησαν.

Όταν σήμερα, κύριοι, μετά την εκκλησία κάτοικοι σκανδαλισμένοι με ενημέρωσαν για την εν λόγω ανάρτησή σας, μπήκα προσωπικά ο ίδιος στην ιστοσελίδα σας και αφού είδα την ανάρτησή σας, έψαξα κατ’ αρχήν να δω αν υπάρχουν όροι χρήσης για τους επισκέπτες σας και είδα ότι δεν υπάρχουν. Προσπάθησα να δω από ποιες αρχές διέπεται το blog σας και ποιο σκοπό υπηρετεί και δεν είδα να υπάρχουν πουθενά. Το μόνο που είδα είναι η ανακοίνωση του blog, που λέει: «Είδες κάτι και θέλεις άμεσα να δημοσιοποιηθεί; Βρίσκεσαι στον δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο; αποθήκευσε το τηλέφωνο του έργο Χαλκιδικής και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, ή να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις. Τηλ. 6949-935893».

Κύριοι, ζούμε σε Συντεταγμένη και ευνομούμενη πολιτεία, που η Δημοκρατία και ελευθερία ορίζεται από νόμους, των οποίων άγνοια δεν επιτρέπεται στον κάθε πολίτη και πολύ περισσότερο σε αυτόν που διαθέτει ιστοσελίδα και προβαίνει σε αναρτήσεις, ενημέρωση του κοινού, επηρεασμό της κοινής γνώμης κ.λ.π. Οι νόμοι που ορίζουν την Δημοκρατία μας είναι ανθρωποκεντρικοί και ως πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας βάσει του Άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος ορίζεται ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου, και βάσει του άρθρου 25 τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του κράτους.

Σας υπενθυμίζω λοιπόν ότι βάσει του Άρθρου 5 του Συντάγματος, εσείς προσωπικά που διαχειρίζεσθε το blog και «καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του, να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, εφόσον  όμως δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη».

Επίσης βάσει του Άρθρου 14 παρ. 1 του Συντάγματος, εσείς και «καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτώς και διά του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας (όμως απαραιτήτως) τους νόμους του κράτους».

Φυσικά ως αυτεξούσιος ων, και εκ του Θεού και εκ των νόμων της πολιτείας μας έχετε τη δυνατότητα αν θέλετε να μην τηρείτε τους νόμους του κράτους και να προσβάλλετε τα δικαιώματα των άλλων, μη σεβόμενος την ανθρώπινη προσωπικότητα και τους νόμους που την προστατεύουν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των συνεπειών. Αυτή η ελευθερία σας φυσικά δεν μπορεί να μην είναι σεβαστή και από εμένα, ο οποίος ναι μεν σέβομαι ακόμα και αυτή την επιλογή σας να προσβάλετε τα δικαιώματά μου, σε καμμία όμως περίπτωση δεν άφησα, και δεν αφήνω, την άνεση σε κανέναν να καταπατά καθ’ οιονδήποτε τρόπο τα όποια δικαιώματα θεμελιώνονται στην Θεία Δικαιοσύνη και στην ανθρώπινη.

Κατόπιν τούτων των διευκρινιστικών, σας ενημερώνω διά της παρούσης ότι με την εν λόγω ανάρτησή σας θίγεται το πρόσωπό μου διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, διαμορφώνοντας την κοινή γνώμη εις βάρος του προσώπου μου, θέτοντας σε κίνδυνο πολλές παραμέτρους της προσωπικής μου ζωής, και δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες οι οποίες οφείλουν να αναπτυχθούν όπου και όπως ο νόμος ορίζει. Η είδηση που σε χιλιάδες κόσμο αναμεταδίδεται ότι «η διαδήλωση όπως αποτυπώνεται στο φωτογραφικό υλικό που παραθέτετε ή και όπως απλώς έγινε, ότι έγινε με τις ευλογίες του πάτερ….» (τον οποίο υποδεικνύετε φωτογραφικά αφού και δεν υπήρχε άλλος ιερέας), αυτή η είδησή σας είναι ψευδής και άκρως συκοφαντική. Αν και δεν υποχρεούμαι, σας διευκρινίζω καλοπροαιρέτως τα κάτωθι:

Δεν είναι αλήθεια ότι η εν λόγω διαδήλωση έγινε με τις δικές μου ευλογίες.

Δεν γνωρίζω καν ποιοι την διοργάνωσαν, για ποιο σκοπό, και πότε το αποφάσισαν, ούτε παρευρέθην κατά τη λήψη της όποιας απόφασης· ούτε καν με ενημέρωσαν οι όποιοι διοργανωτές. Κάτοικοι απλώς με ενημέρωσαν ότι θα γίνει πορεία στις Σκουριές, συνοδεύοντας την καναδέζα βουλευτή Niki Ashton, η οποία στα πλαίσια των βουλευτικών της καθηκόντων ήρχετο όπως μου είπαν, για να δει πού πάνε τα χρήματα των καναδών φορολογουμένων διά των οποίων επιδοτείται η Εldorado. Λόγω του ότι συμπάσχω με τους χειμαζομένους πολίτες και λόγω του blog “vasilinos.wordpress.com” που διαθέτω, απλώς παριστάμην και κάλυπτα τις δηλώσεις  της βουλευτού, όπως αυτό αποδεικνύεται και από την ανάρτησή μου με  τίτλο: «Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία δεν έχει δημοκρατία – δήλωση βουλευτού Καναδά Niki Ashton στις Σκουριές».

Επειδή όλοι γνωρίζουν ότι χαρακτηρίζομαι από πνεύμα ευθές, σας λέγω λοιπόν ότι όχι μόνο δεν έγινε η διαδήλωση με τις ευλογίες μου, όχι μόνο δεν έγιναν και οι λοιπές διαδηλώσεις με τις ευλογίες μου, αλλά ειλικρινά για μερικές εξ αυτών δεν με βρίσκουν σύμφωνο· δεν κατανοώ τον σκοπό, δεν αντιλαμβάνομαι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Για εμένα προσωπικά το να έχω σαν σκοπό να πάω στο «Χονδρό Δένδρο» για να συναντηθώ ακόμα μια φορά με τον «χονδρό τον Βάϊο», μου είναι εντελώς ανούσιο.

Φρονώ ότι κι εσύ και οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζετε σαφέστατα την διαφορά των ενεργειών που τίθενται υπό την ευλογία μου και αυτών που δεν τίθενται. Και αν η διαφορά σου διαφεύγει, σου υπομνήω ότι εγώ πηγαίνω στις Σκουριές μόνος μου με 7 κατοίκους, βλέπω κάτι μη νόμιμο, επικαλούμαι το νόμο, συλλαμβάνω επί τόπου τους υπεύθυνους και τους οδηγώ στο Δικαστήριο και βγαίνει απόφαση κατά των εκπροσώπων της εταιρείας. Κάποιοι άλλοι ανεβαίνουν στις Σκουριές με 2.000 κόσμο και η αστυνομία συλλαμβάνει τον κόσμο, κινεί δίωξη για καμμιά 50ριά από αυτούς και καταδικάζονται.

Φρονώ λοιπόν ότι κατανοείτε μια «μικρή» διαφορά, ότι δηλ. σε καμμία περίπτωση εγώ δεν συναινώ με αυτόν που καλύπτει το πρόσωπό του και σπάει ένα παμπρίζ μηχανήματος ή καταστρέφει μια πινακίδα που η εταιρεία πολύ σωστά έχει θέσει για να μην πέσει κανείς και σκοτωθεί. Συναινώ να κάνουμε αυτό που πρέπει για να μπουν φυλακή αυτοί που κατέστρεψαν τη δημόσια περιουσία και την καταλήστευσαν δωρίζοντάς τη στον εθνικό εργολάβο, την στιγμή που γνώριζαν ότι υπήρχε επενδυτής να διαθέσει το πραγματικό αντίτιμο της αξίας, που το διέθεσε όμως όχι στο ελληνικό δημόσιο, αλλά στον εθνικό εργολάβο, ο οποίος πλούτισε εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Φρονώ λοιπόν ότι ως προς αυτό το θέμα, έγινα κατανοητός.

Ως προς το θέμα των προσωπικών μου φωτογραφιών που αναρτήσατε χωρίς την έγκρισή μου και χωρίς τη συναίνεσή μου, πράγμα που κάνετε κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (είχατε αναρτήσει κι άλλες φορές, τις οποίες είχατε τραβήξει κρυφά νύχτα χωρίς τη συναίνεσή μου και τις αναρτήσατε), σας υπενθυμίζω απλώς λακωνικά ότι βάσει του Άρθρου 9Α του Συντάγματος: «Καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα των προσωπικών του δεδομένων, όπως ο νόμος ορίζει».

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η δημοσίευση του προσώπου και του σώματος κάποιου χωρίς την συγκατάθεσή του, συνιστά προσβολή της προσωπικότητας του προσώπου αυτού, άρθρ. 57 Α.Κ. Πολύ περισσότερο αν συνοδεύεται από αρνητικά υπονοούμενα ή προσβλητικά σχόλια και ανάλογο περιεχόμενο ή αν από την γενικότερη εντύπωση που προκαλείται από την ένθεση της φωτογραφίας στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα προσβάλλεται το εικονιζόμενο άτομο.

Επειδή ουδείς έχει δικαίωμα να δημοσιεύσει σε κανένα μέσο, άρα ούτε και στο διαδίκτυο, την φωτογραφία κάποιου άλλου με ή χωρίς τα αληθινά του στοιχεία, χωρίς την συγκατάθεσή του εικονιζομένου όπως πράξατε εσείς την προκειμένη περίπτωση.

Επειδή  από το ψευδές δημοσίευμά σας θίχθηκε η προσωπικότητά μου και ήδη μου έχετε προξενήσει τεράστια ηθική βλάβη.

Επειδή η συμπεριφορά σας αυτή προς το πρόσωπό μου γίνεται κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Επειδή προφανώς ο φωτογράφος δεν διαθέτει άδεια φωτογράφου κάλυψης γεγονότων δημοσίου συμφέροντος (περίπτωση στην οποία φυσικά δεν εμπίπτει το πρόσωπό μου).

                                                 ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΑΠΑΙΤΩ ΟΠΩΣ

1) Αυτή την στιγμή που λαμβάνετε την παρούσα, αφαιρέσετε τις προσωπικές μου φωτογραφίες από τον διαδικτυακό σας χώρο, και καταστρέψετε το παράνομο αυτό ληφθέν φωτογραφικό υλικό χωρίς να έχετε πλέον συλλογή των δεδομένων αυτών στο αρχείο σας, διότι κάθε στιγμή που περνά μου προξενεί αμέτρητη ζημία.

2)  Αφαιρέσετε την ανάρτησή σας που ψευδώς ανακοινώνει στον κόσμο ότι η διαδήλωση έγινε υπό τις δικές μου ευλογίες.

3) Αφαιρέσετε όλες τις παλαιότερες αναρτήσεις σας με αναφορά στο πρόσωπό μου και ανάρτηση φωτογραφιών του προσώπου μου.

4)  Στην αρχική σας σελίδα να αναρτήσετε κείμενο που να διορθώνετε όλα όσα σας επισημαίνω και να ζητάτε και συγγνώμη δημοσίως για τα ως άνω ατοπήματά σας, και να την αφήσετε σε χώρο περίοπτο τουλάχιστον για 10 ημέρες.

5)  Η παρούσα είναι αυστηρώς προσωπική επιστολή μου, προστατεύεται από το νόμο περί προσωπικών δεδομένων και δεν επιτρέπω την δημοσίευσή της και κυρίως αποσπασματικά από το blog σας ή από οπουδήποτε αλλού ή τρίτο.

6)  Φρονώ περιττή κάθε σύσταση για μελλοντική σας παρόμοια συμπεριφορά, για την οποία σας ενημερώνω διά της παρούσης ότι δεν θα προβώ σε συστάσεις όπως κάνω με την παρούσα, αλλά θα επικαλεσθώ κατ’ ευθείαν το νόμο.

Εάν το πολύ σε δύο ώρες από τώρα, δηλ. εάν μέχρι τις 21.00 σήμερα το βράδυ, δεν έχετε προβεί στα όσα ο νόμος ορίζει και σας ζητώ, επιφυλάσσομαι άμεσα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου ως οι νόμοι του ευνομούμενου κράτους μας ορίζουν, και για την αποζημίωσή μου για την ηθική βλάβη που μου προκαλείται.

Εάν κύριοι, η δική σας αρχή είναι ο οποιοσδήποτε που βρίσκεται στον δρόμο να σας στέλνει ό,τι θέλει, και όποια φωτογραφία θέλει να την αναρτάτε, τότε μάθετε ότι το Κράτος Δικαίου έχει άλλες αρχές και υποχρεούσθε να εναρμονίζετε  τη δική σας επιθυμία και την επιθυμία των επισκεπτών σας (“του δρόμου”) με την επιθυμία του Συνταγματικού νομοθέτη. Σε κάθε περίπτωση, φρονώ ότι ακόμα και αν ζητούσατε την συμβουλή των εκπροσώπων της εταιρείας (χάριν της οποίας προπαγανδίζετε για τους δικούς σας λόγους), θα σας ήταν πολύ χρήσιμη.

Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου     4 Αυγούστου 2013   Ώρα: 18.54 ”

—————————————————

«Αν δεν ξέρεις να πετάς, να μην βρίζεις»

Mέσα σ’ ένα αεροπλάνο εν πτήσει, ταξιδεύει μαζί με το πλήθος των επιβατών κι ένας παπαγάλος. Κάποια στιγμή λέει στην αεροσυνοδό: «Σας παρακαλώ πολύ, είναι εύκολο να μου φέρετε έναν καφέ;»  Η αεροσυνοδός τον ακούει και δυσφορώντας απομακρύνεται. Μετά από λίγο ξαναπερνά η αεροσυνοδός και της λέει ο παπαγάλος δυσανασχετώντας: «Τι θα γίνει μ’ αυτόν τον καφέ; Θα τον φέρεις επιτέλους;»  Η αεροσυνοδός τον αγριοκοιτάζει και απομακρύνεται νευριασμένη. Μετά από λίγο της λέει ο παπαγάλος δυνατά:  «Ε, παλιογυναίκα, θα φέρεις τον καφέ ή θα σε ξεφτιλίσω μπροστά σ’ όλο το πλήρωμα;»  Η αεροσυνοδός συγκράτησε τα νεύρα της λόγω του ότι δεχόταν την προσβολή από ένα ζώο. Σε λίγο όμως, μία επιβάτης παρακαλεί την αεροσυνοδό για έναν καφέ. Η αεροσυνοδός αδιαφορεί και η επιβάτης την ξαναρωτά: «Τι θα γίνει με αυτόν τον καφέ;» Και επειδή η αεροσυνοδός συνεχίζει να αδιαφορεί, η επιβάτης της λέει: «Ε, παλιογυναίκα κ.λ.π.», επαναλαμβάνοντας όσα έλεγε νωρίτερα ο παπαγάλος. Η αεροσυνοδός γίνεται έξαλλη, εκτός εαυτού πηγαίνει στον πιλότο, του λέει τα καθέκαστα και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους επιβάτες όσο θα υπάρχουν μέσα στο πλήρωμα ο παπαγάλος και η γυναίκα που την βρίζουν. Τότε ο πιλότος της λέει: «Άνοιξε την πόρτα εξόδου και πέταξέ τες έξω και τις δύο».  Ανοίγει η αεροσυνοδός την πόρτα, πετάει έξω την γυναίκα η οποία λόγω του βάρους αρχίζει να πέφτει ορμητικά και πίσω πετάει τον παπαγάλο, ο οποίος μη γνωρίζοντας το λόγo που έχει πεταχτεί η γυναίκα, αρχίζει με όλη την δύναμή του να πετά, προκειμένου να την φθάσει. Κάποια στιγμή την φθάνει και την ρωτά: «Για ποιο λόγο κυρία μου σε πέταξαν εσένα από το αεροπλάνο;» Η γυναίκα του απάντησε: «Έβρισα την αεροσυνοδό».  Την ρωτά ο παπαγάλος: «Να πετάς ξέρεις;»   «Όχι», του απαντά εκείνη. Τότε ο παπαγάλος της λέει: «Αν δεν ξέρεις να πετάς, να μην βρίζεις».

Όσοι δεν έχουμε στο νου μας το νόμο του Θεού ή τις επιταγές του Συνταγματικού νομοθέτη, καλό είναι τουλάχιστον να έχουμε στο νου μας τον παπα-γάλο και το ρηθέν του.

 Σε αυτό το σημείο θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στους διαδηλωτές που συμμετέχουν στις πορείες, ότι αν η δίκαιη κατά πάντα αγανάκτησή τους εκτονώνεται στο σπάσιμο τζαμιού ενός μηχανήματος ή στην καταστροφή μιας πινακίδας, αυτό πέραν του ότι δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και δυσφημεί το κίνημα, είναι έκνομη ενέργεια, η οποία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι καταγράφεται από εγκάθετους και ρουφιάνους που εισχωρούν μέσα στις διαδηλώσεις, και κρυφά ακόμα και με τα κινητά, φωτογραφίζουν και στην συνέχεια άλλα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχετικά blogs με τα ανάλογα προπαγανδιστικά και δυσφημιστικά σχόλια, και άλλα αποστέλλονται στην ασφάλεια για συλλογή και επεξεργασία, προκειμένου να «καταστραφούν» οι καταστρέψαντες τα τζάμια.

Όλα τα κακά προξενούνται λόγω της διεφθαρμένης πολιτικής βούλησης, που μονίμως εξυπηρετεί συγκεκριμένα εργολαβικά-εκδοτικά συμφέροντα. Αυτή η πολιτική βούληση πρέπει να φροντίσουμε όλοι να σταματήσει να υπάρχει· και για να μετατραπεί σε υγιή πολιτική βούληση, πρέπει προηγουμένως να υπάρξει υγιής κοινωνική βούληση. Όλα τα άλλα οδηγούν σε αδιέξοδο και τα πρόσωπα και το κίνημα.

vasilinos.wordpress.com

Leave a comment