Διευκρίνιση προς τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

vasilinos.wordpress.com

politesΑγαπητοί μας «Πολίτες Αριστοτέλη», σε ανάρτησή σας που έγινε στις    17-11-2014, αναφερόμενοι στην αυριανή Συνεδρία του Δ.Σ. του Δήμου Αριστοτέλη με θέμα την αίτηση των 311 κατοίκων (και όχι όπως λανθασμένα αναφέρετε επί προσφυγής του Αρχιμανδρίτη στο ΣτΕ), εκφέρετε το παράπονο ότι: «Στην επίσημη πρόσκληση που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, το αξιοπερίεργο είναι πως δεν υπάρχει καμμία κοινοποίηση προς τα σωματεία εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Αυτή η παράλειψη μπορεί να έγινε συνειδητά, μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα έπρεπε να κληθούν και οι εκπρόσωποι 2.000 εργαζομένων στη Συνεδρίαση, για να ακούσουν τα όσα ειπωθούν, αλλά και για να πάρουν τον λόγο σε ζητήματα που τους αφορούν άμεσα;»

Αισθανόμεθα την ανάγκη να σας διευκρινίσουμε ότι εμείς στην κατατεθείσα από 1-9-2014 αίτησή μας (βλ. προγενέστερη ανάρτησή μας της 19-9-2014 με τίτλο: «Ενεργοί πολίτες που μέσα στη διάνοιά  τους έχουν μόνο τον νόμο»), στη σελ. 11 στην παρ.2(γ) της αιτήσεως, αιτούμεθα και απαιτήσαμε: «γ) Κατά τη συζήτηση του θέματος λόγω της σοβαρότητάς του, παρακαλούμε να έχετε στείλει πρόσκληση ώστε να παραστούν και να δώσουν εξηγήσεις για το πώς στον Δήμο μας υλοποιείται παρανόμως μια επένδυση φαραωνικών διαστάσεων, χωρίς η πολιτεία  ως ο Ν.3220/2004 άρθρ.3 να έχει προηγουμένως προβεί στην έγκρισή του, η οποία είναι η βασικότερη προϋπόθεση  της υλοποίησής του. Παρακαλούμε λοιπόν να προσκληθούν 1) ο υπουργός Ανάπτυξης, 2) ο υπουργός Περιβ/ντος & Κλιματικής Αλλαγής, 3) ο υπουργός Δημ.Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, 4) οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, 5) ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας, 6) οι περιφερειακοί σύμβουλοι του νομού μας, 7) ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, 8) εκπρόσωπος της Ιεράς Κοινότητας Αγ.Όρους, 9) ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», 10) οι νόμιμοι εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων, 11) η Επιθεώρηση Μεταλλείων Β.Ελλάδος, 12) η Υπηρεσία Επιθεωρητών  Περιβ/ντος Β.Ελλάδος, 13) οι βουλευτές του Ν.Χαλκιδικής, 14) τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι όλων των έντυπων μέσων, 15) ο Γεν.Δ/ντης της Αστυν. Δ/νσης Θεσσαλονίκης, 16) ο Γεν.Δ/ντης της Αστυν.Δ/σης Πολυγύρου, 17) ο Δ/της Ασφαλείας Πολυγύρου».

Στο νο.10 αιτούμεθα να κληθούν να συμμετάσχουν οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Το γιατί δεν ανεγράφη εντός της Προσκλήσεως του Δήμου ότι προσκαλούνται αυτοί και οι υπόλοιποι ανωτέρω που ζητήσαμε, εμείς δεν το γνωρίζουμε, όμως από ανεπίσημη πληροφόρηση που έχουμε, μάθαμε ότι εκλήθησαν προφορικά. Για μια ακόμα φορά εμείς καθιστούμε γνωστή την πρόθεσή μας να παρευρίσκονται όλοι οι ανωτέρω που ζητήσαμε να προσκληθούν.

Leave a comment