Όταν κλείνουν τα σπίτια του λαού, είναι «απλά Τετάρτη»

vasilinos.wordpress.com

0

Tο παρόν άρθρο γράφεται με αφορμή την ενέργεια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δυο ημέρες πριν τη δεύτερη συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό, να δώσει εντολή στους Εισαγγελείς Εφετών όλης της χώρας να κινήσουν διώξεις σε όλους τους αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα αποκλεισμών των οδών (οι οποίοι βρίσκονται εκεί επί έναν σχεδόν μήνα). Δεν θα σχολιάσω καθόλου αν συμφωνώ ή όχι με τον τρόπο αντίδρασης των αγροτών. Θέλω μόνο να παρατηρήσω ότι για πρώτη φορά σχεδόν σύσσωμος ο ελληνικός λαός αγόγγυστα υπομένει την ταλαιπωρία των κλειστών οδών και συντάσσεται στο πλευρό αυτών που του στερούν το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσής του. Προαιρείται δηλαδή ο ελληνικός λαός να προσβάλλονται τα δικά του δικαιώματα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν αυτά των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των αλιέων κ.λ.π. Ο λόγος μου, λοιπόν, απευθύνεται στην κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αφορμή την προαναφερθείσα ενέργεια της. Δεν θα ασχοληθώ με το γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ενεργούσε· και αναφέρομαι στον θεσμό του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Κυρία Εισαγγελεύ, από όσα συντελούνται σ’αυτή τη χώρα, σ’αυτό τον λαό, εκείνο μόνο που σας ενόχλησε είναι η απελπισμένη πριν τον «θάνατό» τους, πριν τον «αφανισμό» τους, αδιέξοδη αντίδραση των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των αλιέων κ.λ.π.; Μόνο αυτό είδατε και διαγνώσατε ως παρανομία στη χώρα; Αυτό θεωρήσατε ως καταφρόνηση και καταπάτηση του Συντάγματος; Από πού να αρχίσουμε εμείς να λέμε τι δεν βλέπετε, και πού να τελειώσουμε; Ενώ δυστυχώς «έχει πάρει ο διάολος» έθνος, κράτος, λαό, εσείς δείχνετε να βλέπετε καταπάτηση του Συντάγματος με την παρακώλυση των συγκοινωνιών μια ημέρα πριν το προκαθορισμένο δεύτερο ραντεβού των αγροτών με τον πρωθυπουργό!!

Αφού δείχνετε ευαισθησία ως προς το Σύνταγμα, σας ερωτούμε:

1)  Δεν σας ενοχλεί όπου διά του άρθρου 90§5, η προαγωγή στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και του Προέδρου και αντιπροέδρου, γίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να δίνεται στην εκτελεστική εξουσία η δυνατότητα να ελέγχει πλήρως τη δικαιοσύνη, αφού στις ηγετικές αυτές θέσεις τοποθετεί δικαστές της απόλυτης εμπιστοσύνης της; Δεν σας πειράζει η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης; Ο έλεγχος δε της δικαιοσύνης εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας επιτυγχάνεται πλήρως, αφού στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προεδρεύει ο Πρόεδρος του αντίστοιχου Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο οποίος επηρεάζει καταλλήλως τα μέλη του. Αλλά ο έλεγχος επιτυγχάνεται και αμέσως με την αναγνώριση στον υπουργό Δικαιοσύνης του δικαιώματος διαφωνίας προς τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (άρθρ.90§3). Δεν σας πειράζει που με προκλητικά αντισυνταγματικό τρόπο απέκτησε και η νομοθετική λειτουργία δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογή της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων με τον νόμο 3841/2010; Δεν σας πειράζει που με το άρθρο 1 αυτού του νόμου, ορίζεται ότι πριν από την εισήγηση του αρμοδίου υπουργού και την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, απαιτείται η διατύπωση γνώμης από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής επί ενός καταλόγου υποψηφίων που προτείνονται από τον υπουργό, η οποία δεν είναι δεσμευτική για την εισήγηση του υπουργού; Αυτή η αντισυνταγματική διάταξη, δεν σας πειράζει; Σας βολεύει; Η ωμή παρέμβαση της νομοθετικής εξουσίας στην εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, με ένα συνταγματικώς ανύπαρκτο όργανο της Βουλής, την καλούμενη «διάσκεψη των Προέδρων» της, δεν σας πειράζει; Δεν σας πειράζει που οι ανώτατοι δικαστές καθίστανται υποχείριοι της νομοθετικής εξουσίας και έτσι χειραγωγείται πλέον η δικαιοσύνη;

2)  Δεν σας πειράζει, λ.χ. το άρθρο στο διαδίκτυο με τίτλο  «GRECO: «Δικαστές, εισαγγελείς και βουλευτές είναι οι άρχοντες της διαφθοράς στην Ελλάδα»; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.  Το άρθρο αναφέρεται στην πρόσφατη έκθεση της Ομάδος Κρατών κατά της Διαφθοράς (GRECO) του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2015, εντός της οποίας περιγράφονται αναλυτικά οι βαθιές ρίζες της διαφθοράς τόσο στο πολιτικό, όσο και στο δικαστικό σύστημα. Η έκθεση επισημαίνει ότι η διαφθορά των ανωτέρω φορέων και θεσμών αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση και στη συγκάλυψη και την επέκτασή της. Με την έκθεσή τους απευθύνονται δεκαεννέα (19) συστάσεις προς την Ελλάδα, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πάταξη της διαφθοράς των βουλευτών, δικαστών και εισαγγελέων, διότι βάσει των στοιχείων που με έκθεσή της δημοσιοποίησε πάλι η ευρωπαϊκή επιτροπή τον Φεβρουάριο του 2014, το 99% των Ελλήνων (που είναι το υψηλότερο της Ευρώπης), θεωρεί ότι για όσα βιώνουμε στην Ελλάδα φταίει η διαφθορά.

Δείτε επίσης και το από 4-2-2014 άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδος «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» στο διαδίκτυο, με τίτλο: «”Πρωταθλήτρια” της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαφθορά η Ελλάδα». ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ. Ποιος, κ. Εισαγγελέα, ανέχεται τη διαφθορά στην Ελλάδα; Ποιος είναι υπεύθυνος για την πάταξή της; Όλα αυτά δεν σας πειράζουν;

3)  κα Εισαγγελεύ, βρισκόμαστε εντός της ευρωπαϊκής ενώσεως. Έχει επιλεγεί ως τρόπος ένωσης η οικονομική σύγκληση των κρατών. Δεν σας απασχόλησε ποτέ εάν νομίμως η χώρα μας εισήλθε στη ζώνη του ευρώ ή εάν η συμμετοχή μας είναι προϊόν απάτης; Δεν σας πείραξε που τα οικονομικά συμφέροντα για να καταφέρουν να βάλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη και να  την κατασπαράξουν, παραποίησαν με τη βοήθεια της Goldman Sachs τα στατιστικά στοιχεία για την αληθινή δημοσιονομική της κατάσταση; Δεν ενόχλησε τη νομική σας συνείδηση ότι μετά την ένταξη της χώρας μας, η Εurostat ανήγγειλε ότι τα στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα που είχε δώσει η ελληνική κυβέρνηση για την ένταξη στην ευρωζώνη, ήταν ψευδή; Ότι δηλ. το χρέος δεν ήταν στο 60% του ΑΕΠ, αλλά στο 114% του ΑΕΠ; Και ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά το έτος 2000 ήταν 4,1% και όχι 2% που δήλωσε τότε η κυβέρνηση; Δεν σας ενόχλησε ότι ήταν 3,7%  το έτος 2001-2002 και όχι 1,4% όπως ψευδώς δήλωσε η κυβέρνηση και ότι ήταν 4,6% το έτος 2003 και όχι 1,7% που ισχυριζόταν η κυβέρνηση; Δεν σας πείραξε, λοιπόν, ότι η χώρα οδηγήθηκε με απάτη σε μια οικονομική ζώνη, για να κατασπαραχθεί από τους εταίρους της εντός αυτής; (Για τα ανωτέρω σας παραπέμπω στην επιστημονική εργασία που είχε δημοσιευθεί επίσημα ως Research Brief, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο Άμχερστ με τον τίτλο: «An Unblinking Glance at a National Catastrophe and the Potential Dissolution of the Eurozone: Greece’s Debt Crisis in context». Επίσης βλ. εφημ. «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 29-9-2013, σελ. 7 plus, άρθρο του κ. Χρόνη Ι. Πολυχρονίου με τίτλο: «Από τη “δημιουργική” ένταξη στο ευρώ στην μνημονιακή καταστροφή της κοινωνίας»).

Δεν σας απασχόλησε ποτέ, για ποιο λόγο από τη στιγμή που η χώρα μας εισήλθε στη ζώνη του ευρώ, αντί η οικονομία της να συγκλίνει με τις οικονομίες των άλλων χωρών, άρχισε σταθερά να αποκλίνει, το χρέος της να γίνεται δυσθεώρητο, η χώρα να δανείζεται (από τις χώρες με τις οποίες έπρεπε να συγκλίνει) πάνω από τις δυνάμεις της, και να φθάνει να έχει αναλογικά το μεγαλύτερο χρέος πάνω στον πλανήτη, και να λαμβάνει το μεγαλύτερο δάνειο όλων των εποχών πάνω στον πλανήτη; Δεν σας πείραξε, κα Εισαγγελεύ, ότι ενώ η χώρα είχε πτωχεύσει, ενώ το τραπεζικό σύστημα είχε καταρρεύσει, οι κυβερνώντες εξαπατούσαν το λαό αποκρύπτοντάς του την αλήθεια, βεβαιώνοντας ότι είμαστε δήθεν μέσα στις 20 καλύτερες οικονομίες του κόσμου; Ότι «λεφτά υπάρχουν» και αυτοί κρυφά από το λαό, συζητούσαν με το ΔΝΤ να παραδώσουν τη χώρα μας στα “δόντια του”; Δεν σας πείραξε που οι Έλληνες αγνοούσαν την αλήθεια, δανειζόντουσαν κι όταν έμαθαν την αλήθεια και υπέστησαν τις συνέπειες, άρχισαν να αυτοκτονούν κατά χιλιάδες, να χρησιμοποιούν ως κρεβάτι τους τα παγκάκια στις πλατείες, να τρέφονται από τα σκουπίδια και τα συσσίτια; Και το κυριότερο, κα Εισαγγελεύ, δεδομένου ότι είμαστε στην ευρωπαϊκή ένωση και απαιτείτο οικονομική σύγκλιση των χωρών, και ενώ υπήρχε αρμόδιος οικονομικός επίτροπος διορισμένος από την Ευρώπη, δεν σας πείραξε που δεν ενημέρωσε τότε για την τεράστια απόκλιση που είχαμε; Γνώριζε ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα (όπως είχε ορισθεί με τη συνθήκη του Μάαστριχτ), δεν έπρεπε να ξεπερνά το 1,5%, τα επιτόκια να μην ξεπερνούν τις δυο ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το μέσο όρο των τριών σταθερότερων χωρών, το έλλειμμα να μην υπερβεί το 3% και το χρέος να μην πάει πάνω από 60% επί του ΑΕΠ (ενν. ακαθάριστου εθνικού προϊόντος). Δεν σας απασχόλησε, λοιπόν, γιατί αφού είδε από το 2002-2003 και μετά, ότι όλοι αυτοί οι αριθμοί σύγκλησης εκτινάχθηκαν και γύρω στο 2009 στην Ελλάδα το χρέος είχε φθάσει 129,7% επί του ΑΕΠ, γιατί ο οικονομικός επίτροπος της Ε.Ε. δεν μιλούσε όλα εκείνα τα έτη για την τεράστια απόκλισή μας; Τον Απρίλιο του 2014 το πραγματικό δημόσιο χρέος ήταν 283,3% του ΑΕΠ (βλ. άρθρο του Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεωργίου Βάμβουκα, στην εφημ. «κοntranews», Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, σελ. 2 (Αντιγνωμίες) ). Για το πόσο είχε φθάσει το δημόσιο έλλειμμα το 2009, άλλοι λένε 11%, άλλοι 13% και είναι γνωστά τα γεγονότα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Τον Αύγουστο του 2009 ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δημοσίευσε επίσημη έκθεση, όπου ανακοίνωνε ότι το δημόσιο έλλειμμα ήταν 8% και ότι μέχρι το τέλος του 2009 θα έφθανε το 12%. Δεν σας πείραξε, κα Εισαγγελεύ, ότι ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος που ήλεγχε τα οικονομικά της χώρας μας, δεν ενημέρωσε εγκαίρως την Ε.Ε. και δεν διαμαρτυρήθηκε στη χώρα μας; Δεν σας ενδιαφέρει για ποιο λόγο ενώ διαπίστωναν την τεράστια απόκλιση των αριθμών σύγκλισης που επέτρεπε η Συνθήκη Μάστριχτ, άφησαν την Ελλάδα να πτωχεύσει και από εταίρος να γίνει επαίτης και θύμα των άλλων χωρών; Γι’αυτόν τον επίτροπο που φέρει μεγάλη ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν σας πειράζει ο λογισμός, ώστε να δώσετε εντολή να ερευνηθεί τι έκανε ο ευρωπαίος οικονομικός επίτροπος που ήλεγχε από το 2000 την ελληνική οικονομία; Γιατί δεν μίλησε εγκαίρως; Αυτό δεν σας απασχολεί καθόλου; Οι χρηματιστηριακοί οίκοι που αξιολογούν και υποβαθμίζουν τις οικονομίες των χωρών, από το 2002-2009 γιατί δεν υποβάθμιζαν την οικονομία μας; Δεν σας απασχολεί αυτό; Δεν σας απασχόλησε γιατί ουδέποτε οι οικονομικός ελεγκτικός μηχανισμός της Ε.Ε. δεν αξιολόγησε την οικονομία μας και δεν απαίτησε να ληφθούν οικονομικά μέτρα από το 2002 έως το 2010;

Για την Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, όλα τα ανωτέρω είναι υποδεέστερα αυτής της απελπισμένης ενέργειας των αγροτών να κλείσουν τους δρόμους, τη στιγμή που αυτοί είναι θύματα όλης της ανωτέρω διαφθοράς; Oι άλλοι τους κλείνουν τα σπίτια και δεν μιλάτε. Τι θα κάνουν οι άνθρωποι; Πριν μπούμε στην ευρωζώνη, ένα ματσάκι άνιθος στοίχιζε 15 δραχμές και μετά την ένταξή μας στη ζώνη του ευρώ, εγώ ο ίδιος έφθασα να το βρίσκω σε σούπερ-μάρκετ 1,20 ευρώ, (δηλ. 400 δραχμές), με αποτέλεσμα να συμφέρει πλέον να εισάγεις σκόρδα από την Κίνα, λεμόνια από την Αργεντινή, πατάτες από την Αίγυπτο, πορτοκάλια από το Ισραήλ κ.ο.κ. Κυρία Εισαγγελεύ, όταν οι αγρότες κλείνουν τον δρόμο είναι ποινικό αδίκημα· όταν οι εθνοκτόνοι τοκογλύφοι δανειστές κλείνουν εκατοντάδες χιλιάδεις σπίτια, επιχειρήσεις, τι είναι για εσάς; «απλά Τετάρτη»;

4) κα Εισαγγελεύ, δεν σας πείραξε ότι μας κατέστησαν από εταίρους, υπηκόους υπό επιτροπεία; Δεν σας πείραξε ότι αυτοί με τους οποίους αποφασίσαμε να συγκλίνουμε οικονομικά, ώστε να ενωθούμε πολιτικά, στη διαδρομή μετατράπηκαν σε στυγνούς τοκογλύφους δανειστές, που «πίνουν το αίμα» έθνους και λαού; Δεν σας πειράζει που από ισότιμοι εταίροι μετατράπηκαν σε άτεγκτους τυράννους μας και εμφανίσθηκαν ως δήθεν σωτήρες μας; Δεν σας πειράζει που αυτοί οι «σωτήρες», την ώρα που το κράτος μας πτώχευε και δανειζόταν από αυτούς, αυτοί «ανάγκαζαν» το κράτος μας να αγοράζει τανκς, υποβρύχια κ.λ.π. από αυτούς; Και σήμερα λέγεται ότι η Ελλάδα διαθέτει τόσα τανκς που δεν διαθέτουν Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία μαζί;

Δεν σας πείραξε ο αντισυνταγματικός ορυμαγδός των τελευταίων ετών, όπου οι σωτήρες με τα μνημόνια κατέλυσαν την εθνική κυριαρχία του κράτους μας, απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι, περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, επιβάλλονται δυσβάστακτα βάρη στους Έλληνες φορολογούμενους, κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας; Δεν σας πειράζει η ασέβεια και η έσχατη περιφρόνηση της ανθρώπινης αξίας; Δεν σας πειράζει αυτή η ανελέητη αντισυνταγματική επιδρομή του κράτους και των τοκογλύφων δανειστών κατά των στοιχειωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, όπως είναι πρωτίστως το δικαίωμα της εργασίας και της αμοιβής της παρεχόμενης εργασίας;  Δεν σας απασχολεί ότι ενώ το άρθρο 2§1 του Συντάγματος ορίζει: «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας», δυστυχώς σήμερα καταπατείται η αξιοπρέπεια του Έλληνα,  ενώ χρήμα και κέρδος είναι οι μόνες μετρήσιμες αξίες της ζωής; Δεν σας πειράζει που τα μνημόνια είναι τέτοια, που δεν επιτρέπουν να ανακάμψει ποτέ η ελληνική οικονομία, που επιβάλλουν μηδενική ανάπτυξη και εξοντώνουν κάθε κοινωνική  τάξη;

5) κα Εισαγγελεύ, η αντισυνταγματική πορεία του κράτους έφθασε στο απροχώρητο. Δεν σας πειράζει που η χώρα μας περιήλθε στην πλήρη κηδεμονία των δανειστών, οι οποίοι προκειμένου να εξασφαλίσουν την προς αυτούς ομαλή αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδος, αξιώνουν τη λήψη νομοθετικών μέτρων, τα οποία στο σύνολό τους είναι όλα σχεδόν προκλητικώς αντισυνταγματικά; Δεν σας πειράζει η τέλεια καταφρόνηση και αποδόμηση του Συντάγματος; Δεν σας πειράζει το γεγονός ότι καθημερινά παραβιάζεται το Σύνταγμα και η χώρα βρίσκεται υπό ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ, και η κυβέρνηση εκτελεί δουλικώς τις εντολές των οικονομικών κατακτητών; Δεν σας πειράζει που ο λαός από κυρίαρχος έχει καταστεί υπόδουλος; Δεν σας πειράζει ότι με δημοψήφισμα ο κυρίαρχος λαός είπε κατά 62% «όχι» στο μνημόνιο των δανειστών και ο πρωθυπουργός έκανε αυτό που του επέβαλαν οι δανειστές, «γράφοντας στα παλαιά του υποδήματα» τον κυρίαρχο λαό, ο οποίος δικαιολογημένα σήμερα είναι στους πέντε δρόμους κι εσείς δίνετε εντολή να κινηθεί δίωξη εναντίον τους;

6) κα Εισαγγελεύ, βλέπετε το αδίκημα της παρακώλυσης των συγκοινωνιών από τους αγρότες, λίγο πριν πάνε για δεύτερη φορά στον πρωθυπουργό. Και ερωτώ: Η δικαιοσύνη στις Σκουριές έχει βρει ένα σωρό δήθεν «εγκληματικές οργανώσεις», που ως αντικείμενο δράσης τους έχουν να μην καταστραφεί ο τόπος τους, τα νερά τους, να μη μολυνθεί ο αέρας που αναπνέουν, να μην κινδυνέψει η υγεία των παιδιών τους. Σ’ αυτούς που επιβάλλουν τα «σωτήρια» μνημόνια στις χώρες, εσείς δεν βλέπετε καμμία εγκληματική οργάνωση που πτωχεύει προς όφελός της λαούς και έθνη;

Δεν βλέπετε, κα Εισαγγελεύ, ότι βάσει επίσημων στοιχείων της Eurostat, ότι το 2007 το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας ανερχόταν στο 25% του ΑΕΠ της, και μόλις οι «σωτήρες» της επέβαλαν το μνημόνιο, το χρέος της αυξήθηκε κατά το ασύλληπτο ποσοστό του 394,8% και εκτοξεύθηκε στο 123,7%; Δεν είδατε ότι το 2007 το δημόσιο χρέος της Κύπρου ήταν οριακά κάτω από το όριο του 60% του Μάστριχτ, καθώς βρισκόταν στο 58,3% του ΑΕΠ της και όταν μπήκε στο μνημόνιο, πριν καν κλείσει έναν χρόνο μνημονιακού καθεστώτος, το κυπριακό δημόσιο χρέος διπλασιάστηκε σε 111,7% του ΑΕΠ της! ; Δεν μάθατε, κα Εισαγγελεύ, ότι η Πορτογαλία το 2007 είχε το δημόσιο χρέος της στο 68,3% του ΑΕΠ της και μετά από τρία χρόνια μνημονιακού καθεστώτος, έφθασε στο -129%; Δεν βλέπετε ότι όποια χώρα βάζουν σε μνημονιακό καθεστώς, την καταστρέφουν όσον αφορά το δημόσιο χρέος της, και την αναγκάζουν να επαναδανείζεται από αυτούς, έως ότου πάρουν κάθε δημόσια περιουσία και κτήση και πτωχεύσουν και τον λαό; Δεν είδατε ότι την Ελλάδα την άφησαν να φθάσει το 2009 το δημόσιο χρέος της στο 129% του ΑΕΠ και μας έβαλαν στο μνημόνιο, και τον Μάϊο του 2014 το δημόσιο χρέος μας είχε ανέλθει στο 175% και σήμερα έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη; Χωρίς φυσικά να συνυπολογισθούν η απίστευτη ανεργία, το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, η μεταφορά δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων σε άλλα κράτη, η μεταφορά καταθέσεων σε ξένες χώρες, οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των Ελλήνων, τα χρέη, οι αυτοκτονίες κ.λ.π. Δεν σας πειράζουν, λοιπόν, όλα αυτά; Σας πειράζει μόνο που οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς κ.λ.π., αρνούνται να πεθάνουν και με ενέργειές τους σας υπενθυμίζουν ότι είναι ώρα «να ξυπνήσετε»;

7) Διερωτώμαι, δεν σας πείραξε η υπογραφή αλλεπάλληλων μνημονίων και των αντίστοιχων δανειακών συμβάσεων, διά των οποίων όχι μόνο παραβιάζεται η εθνική κυριαρχία, αλλά σχεδόν καταργείται; (καθότι μ’αυτό το διεθνές καθεστώς η Ελλάδα παραιτείται από την εθνική της κυριαρχία, την οποία εκχωρεί στους δανειστές της χωρίς να τηρούνται οι όροι του άρθρου 28§2 και 3 του Συντάγματος); Η οικονομική κυριαρχία δεν σας πειράζει που καταργείται, αφού πλέον για την οικονομική πολιτική της χώρας  μας, δεν αποφασίζει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός διά της κυβερνήσεώς του, αλλά οι στυγνοί τοκογλύφοι δανειστές, οι οποίοι επιβάλλουν στην Ελλάδα οικονομική κατοχή  που συνίσταται στον (εκ των υστέρων) αυστηρότατο έλεγχο των οικονομικών, στην υπόδειξη των μέτρων τα οποία οφείλει να λαμβάνει αυτή (όχι για τις ανάγκες του λαού και του έθνους, αλλά) για την εξυπηρέτηση των δανειακών της υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ και την Ε.Ε., την παρακολούθηση της πιστής εφαρμογής των υποδειχθέντων μέτρων; Δεν σας πειράζει που η εθνική μας κυριαρχία περιορίζεται ακόμα περισσότερο με τη δέσμευση όλων ανεξαιρέτως των εθνικών πόρων υπέρ των δανειστών, σύμφωνα με ρητό όρο της δανειακής σύμβασης; Δεν σας πειράζει ότι η Ελλάδα πλέον δεν έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να διαχειρίζεται όπως αυτή θέλει, τον όποιο εθνικό της πλούτο, αλλά ως υποτελής πλέον χώρα οφείλει να ακολουθεί τις εντολές των δανειστών της, οι οποίοι είναι πλέον οικονομικώς και πολιτικώς κυρίαρχοι αυτού του τόπου; Κα Εισαγγελεύ, δεν σας πειράζει ότι αυτοί με τους οποίους αποφασίσαμε να ενωθούμε, και όρισαν τον τρόπο αυτή η ένωση να γίνει με τη σύγκληση των οικονομικών, στην πορεία αυτής της διαδικασίας μετατράπηκαν κυρίαρχοι και υποδούλωσαν την πατρίδα μας, καταργώντας την εθνική κυριαρχία μέσω παράνομων μνημονίων και δανειακών συμβάσεων και με τον επονείδιστο όρο τους που η Ελλάδα πλέον ρητώς και ανεπιφυλάκτως παραιτείται από όλες τις ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας; Δεν σας πείραξε που αυτοί οι δανειστές που σφίγγουν τη θηλειά στο έθνος και στο λαό, έθεσαν στη δανειακή σύμβαση τον άκρως μειωτικό όρο, σύμφωνα με τον οποίο επέρχεται και η απώλεια της νομικής μας κυριαρχίας, διότι για την επίλυση κάθε διαφοράς που τυχόν θα προκύπτει από την εκτέλεση αυτής της σύμβασης, θα εφαρμόζεται το αγγλικό δίκαιο και όχι το ελληνικό;

8) Το Σύνταγμα παραβιάσθηκε κατάφωρα κατά την κύρωση αυτών των δανειακών συμβάσεων που εμπίπτουν στο άρθρο 28§2, διότι πρόκειται για συμβάσεις με τις οποίες ανατίθενται σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες, οι οποίες προβλέπονται από το Σύνταγμα. Επομένως η κύρωσή τους έπρεπε να γίνει από τη Βουλή με την αυξημένη πλειοψηφία των τριων πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή από εκατόν ογδόντα βουλευτές. Αυτό δεν τηρήθηκε, αφού οι συμβάσεις δανειοδότησης ορίζουν ότι εφαρμόζονται από την υπογραφή τους χωρίς επικύρωση, με συνέπεια οι δανειακές αυτές συμβάσεις να είναι νομικώς ανυπόστατες. Δεν σας πειράζει εσάς, κα Εισαγγελεύ, που παρά ταύτα παράγουν έννομα αποτελέσματα και βγάζουν τους αγρότες στους δρόμους;

9) Οι κυβερνήσεις νομιμοποίησαν τα μνημόνια διά πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρ. 44§1. Λ.χ. η τρικομματική κυβέρνηση του 2012 προσέφυγε μέσα σε έναν μόλις χρόνο στη διαδικασία των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου δεκαεννέα φορές, χωρίς σε καμμία απολύτως από αυτές να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 44§1. Δεν σας πείραξε που η χώρα μας οδηγήθηκε σε συνταγματική εκτροπή, αφού παραγκωνίσθηκε συστηματικά η Βουλή ως νομοθετικό όργανο, σύμφωνα με το άρθρο 26§1 του Συντάγματος και η νομοθετική εξουσία ασκείται μόνο από την κυβέρνηση;

10) κα Εισαγγελεύ, βάσει του άρθρου 4§5 του Συντάγματος: «οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Δεν βλέπετε ότι από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, ο λαός βρίσκεται στον δρόμο; Δεν τον ακούτε που διαμαρτύρεται ότι πεθαίνει, ότι δεν δύναται να ζήσει με τέτοιες συνθήκες; Δεν βλέπετε πόσοι αυτοκτονούν, πόσοι τρέφονται στα συσσίτια, κι ότι ανέρχονται σε δύο εκατομμύρια οι άνεργοι; Οι φορολογικές επιβαρύνσεις, βλέπετε εσείς να είναι ανάλογες, όπως ορίζει το Σύνταγμα; Φόροι επί φόρων «χαράτσια», έκτακτες εισφορές, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, πολυάριθμοι έμμεσοι φόροι, διάφορα τέλη επί τελών, με ταυτόχρονες περικοπές μισθών, συντάξεων, αδιστάκτως επαναλαμβανόμενες, είναι ανελέητες φορολογικές επιβαρύνσεις που εξοντώνουν τον Έλληνα οικονομικά κα όχι μόνο, που τον κάνουν να μεταναστεύει και να φέρνουν στον τόπο μας αλλοδαπούς μετανάστες. Και όλα αυτά, για την υλοποίηση ενός και μόνο σκοπού, την αποπληρωμή ενός απροσδιόριστου, επαχθούς και επονείδιστου δημοσίου χρέους, του οποίου όμως η εξόφληση έπρεπε να έπεται όλων των άλλων υποχρεώσεων του κράτους προς τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς όμως, οι δανειστές έχουν ως προφανή στόχο την εθνική μας εξόντωση. Δεν σας πειράζει, λοιπόν, που το κράτος καταφρονώντας το Σύνταγμα, αποδεικνύει ότι έχει έναν μόνο λόγο υπάρξεως, την με κάθε τρόπο -κυρίως δε με την επιβολή δυσβάστακτων άνισων και άδικων πάσης φύσεως φόρων- εξόφληση των τοκογλύφων δανειστών του; Δεν σας πειράζει που οι δανειστές έχουν «το μαχαίρι στον λαιμό» της Ελλάδος, κι αυτή αντί να εξασφαλίσει πρώτα τα μέσα για την επιβίωση του λαού της, παραδόθηκε άνευ όρων στους τοκογλύφους δανειστές της και οδηγεί τους Έλληνες στην εσχάτη πενία «στους πέντε δρόμους», στη μετανάστευση, στη φυλακή, στον θάνατο, επιβάλλοντας συνεχώς άνισους και άδικους φόρους, κατά παράβαση της θεμελιώδους αρχής της φορολογικής ισότητας και δικαιοσύνης, παραβιάζοντας έτσι στην ουσία τη διάταξη του άρθρου 4§5 του Συντάγματος; Δεν σας πείραξε το γεγονός ότι η διάταξη του άρθρ. 25 του Συντάγματος πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων; Οι απαιτήσεις των δανειστών την εξευτέλισαν εντελώς αυτή τη διάταξη, όλα τα μέτρα που πήραν –και  παίρνουν- οι μνημονιακές κυβερνήσεις, είναι καταφανώς αντίθετα προς την αρχή της αναλογικότητας· οι περικοπές μισθών και συντάξεων, οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στους δανειστές μας, οι απολύσεις εργαζομένων στον δημόσιο κυρίως τομέα, οι περικοπές δαπανών για την υγεία και την παιδεία, όλα αυτά τα μέτρα τα επέβαλαν κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας. Κανένα απολύτως από αυτά τα μέτρα δεν ήταν απολύτως αναγκαίο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

11) Ακούσατε την πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να λέει δημοσίως ότι η επιτροπή της Βουλής έχει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το δημόσιο χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο και πρέπει να μην πληρωθεί. Όπως δώσατε εντολή στους Εισαγγελείς Εφετών να κινήσουν δίωξη στους αγρότες, μήπως δώσατε εντολή σε κάποιον Εισαγγελέα να λάβει από την πρώην Πρόεδρο της Βουλής και την επιτροπή, τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το χρέος είναι παράνομο; Εμείς δεν αντιληφθήκαμε κάτι τέτοιο, αντιθέτως καλούμεθα να το πληρώσουμε με τον θάνατό μας. Γιατί, κα Εισαγγελεύ; Δεν σας νοιάζει; Βλέπετε μόνο τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς, που ψυχορραγούν, θύματα αυτού του παράνομου χρέους και κινείτε σ’αυτούς δίωξη; Τι φταίει; Μήπως επειδή τα μέτρα που επιβάλλονται δεν πιάνουν τον κλάδο σας (όπως και τις δυνάμεις καταστολής), για ευνόητους λόγους;

Κα Εισαγγελεύ, από την ώρα που μας έβαλαν στην ευρωζώνη, το κράτος και ο λαός πτώχευσαν. Την ίδια όμως στιγμή άλλοι εγίνοντο πλούσιοι (και μιλώ για τους τοκογλύφους δανειστές, αλλά και για κάποιους μεγαλο-εργολάβους, μεγαλοεκδότες και κατόχους ΜΜΕ), και αυτοί είναι κυρίως που συνεχίζουν να θέλουν ευρώ, Ευρώπη και δάνεια από τους δανειστές. Ο λαός με το δημοψήφισμα σε ποσοστό 62% είπε «όχι», ενώ 53% απείχε από τις τελευταίες εκλογές. Πόσο δίκαιο τελικά είχε Αυτός στον Οποίο ομνύει ο Συνταγματικός νομοθέτης και κατοχυρώνει το Σύνταγμα, όταν λέγει: «….και υμίν τοις νομικοίς ουαί, ότι φορτίζετε τους ανθρώπους φορτία δυσβάστακτα, και αυτοί ενί των δακτύλων υμών ου προσψαύετε τοις φορτίοις» (Λουκ.ια΄, 46). Και πάλι: «ως ράκος αποκαθημένης η δικαιοσύνη υμών».

Αφήστε αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς και τον υπόλοιπο λαό να πεθάνει. «Ζωή, λοιπόν, σε λόγου σας» και στις δυνάμεις καταστολής. Οι άλλοι ας είναι θύματα της οικονομικής κατοχής.

skitsoPolitiko

Για το παρόν άρθρο χρησιμοποιήθηκαν ως βοηθήματα:

1) Το βιβλίο του επίτιμου Προέδρου Αρείου Πάγου, κ. Βασιλείου Ευτ. Νικόπουλου με τίτλο: «…Αντισυνταγματικοί παραλογισμοί», εκδ. ΑΡΜΟΣ, 2013.

2) Άρθρο του επίτιμου Προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Βασιλείου Κόκκινου, με τίτλο: «Η υποταγή στους δανειστές», στην εφημερίδα «Η Αξία» της 9-11-2013.

3) Άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου Γεωργίου Δελαστίκ με τίτλο: «Πνίγεται στο χρέος όποια χώρα του ευρώ μπει σε μνημόνιο», της 2-5-2014 από «Νέμεσις Ραμνουσία».

4) Το βιβλίο του αρχιμ. Χριστοδούλου Αγγελόγλου με τίτλο: « Στη δύση της ελευθερίας», εκδ. Ι.Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία», 2001.

5) Η επιστημονική εργασία που είχε δημοσιευθεί επίσημα ως Research Brief, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο Άμχερστ με τον τίτλο: «An Unblinking Glance at a National Catastrophe and the Potential Dissolution of the Eurozone: Greece’s Debt Crisis in context».

6) Το άρθρο του κ. Χρόνη Ι. Πολυχρονίου με τίτλο: «Από τη “δημιουργική” ένταξη στο ευρώ στην μνημονιακή καταστροφή της κοινωνίας», εφημ. «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 29-9-2013, σελ. 7 plus.

7) To άρθρο του Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεωργίου Βάμβουκα, στην εφημ. «κοntranews», Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, σελ. 2.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s