«Πάμε και όπου βγει…»

vasilinos.wordpress.com

Όλοι στην περιοχή γνωρίζουν ότι εδώ και τρία χρόνια έχω σταματήσει να ασχολούμαι με την καταστροφική μεταλλευτική επένδυση των Σκουριών. Γιατί; Δεν είναι η στιγμή κατάλληλη, για να εξηγήσω. Επίσης γνωρίζουν ότι επί τρία χρόνια η Ιερά Μονή «Παναγία, η Φοβερά Προστασία» παραμένει κλειστή μέχρι –παραχωρήσει Θεού– να κλείσει εντελώς, προς χαρά των ιθυνόντων.

Όλοι γνωρίζουν ότι εδώ και τρία χρόνια ο Δήμος Αριστοτέλη «επιβραβεύοντας» τους αγώνες μας για τον τόπο, μας έκοψε την υδροδότηση, με αποτέλεσμα α) να είμαστε στα δικαστήρια, β) να μη μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της Μονής και της φιλοξενίας μας. Οι πάσης φύσεως ιθύνοντες έλαβαν γνώση (και όταν λέω «πάσης» το εννοώ και δεν εξαιρείται κανείς!!). Ο νοών νοείτω! Καθ’ όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν επανειλημμένες προσπάθειες κατάλυσης της αυτοδιοίκητης μορφής του Ησυχαστηρίου μας και προσπάθεια παρέμβασης στα διοικητικά του. Για όλα αυτά λάβαμε σταθερά  την απόφαση να μη μιλήσουμε εμείς και να μην ενεργήσουμε εμείς· και αυτό, διότι προαιρούμεθα να μιλήσει και να ενεργήσει ο Κύριός μας Ιησούς, στον Οποίο ανήκει και η Μονή και εμείς.

Αν και για όσα αφορούν εμάς, κλείσαμε ερμητικά το στόμα μας και Θεού παραχωρούντος να κλείσουμε στο προσεχές μέλλον και το Ησυχαστήριο, σήμερα όμως θα μιλήσουμε, παρότι δεν είμαστε οι αρμόδιοι και οι επιτετραμμένοι· άλλοι έχουν επωμισθεί αυτό το έργο και εκείνοι θα δώσουν λόγο. Επειδή όμως η επικράτηση στην περιοχή μας αλλοτρίου πνεύματος από εκείνο του Θεού επηρεάζει όλους μας, και είναι ευθύνη όλων μας και τις συνέπειες που αυτό το πνεύμα θα επιφέρει, θα κληθούμε να τις υποστούμε όλοι μας, απλώς ταπεινά, ως μη επιτετραμμένοι και αρμόδιοι, μία απλή επισήμανση θα κάνουμε  για τους καλοπροαίρετους μόνο.

Μετά από τον πειρασμό της καραντίνας για τον κορωνοϊό που περάσαμε (και στην περιοχή μας είναι γνωστό από πού ξεκίνησε και μεταδόθηκε), ο κ. Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη και η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» ως χορηγοί, οργάνωσαν το καρναβάλι του Στρατωνίου (της έδρας της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός»). Το κεντρικό άρμα του καρναβαλιού ήταν ένα καράβι με την επωνυμία (συγχωρέστε με): «θωρηκτό Γκαβλερό», όπου επάνω είχε τρία τεράστια πέη (δύο μπροστά και ένα πίσω), επάνω στα οποία είχαν καθίσει τρεις γυναίκες, ενώ δεκάδες άτομα μπροστά τους χόρευαν και ξεφάντωναν.

Απέναντι σε εξέδρα αναγραφόταν: «Σόδομα και Γόμορα». Προφανώς επιδείκνυαν συναίσθηση και από κάτω είχαν κρεμασμένες δύο φωτογραφίες ιερωμένων, οι οποίες μοιάζουν είτε με τον Παπαφλέσσα είτε με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό (ας μας πουν αυτοί ποιον «κρέμασαν» και εξευτέλισαν, όπως και για ποιον λόγο).

Η εκφωνήτρια του καρναβαλιού καλωσόριζε από το μεγάφωνο το «θωρηκτό Γκαβλερό» με τα πέη και μιλούσε για άϋλη παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, πού; Στο προαύλιο της μοναδικής, πνευματικής, υπερχιλιόχρονης παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, του Αγίου Όρους, του Σεμνύματος της Κυρίας ημών Θεοτόκου!! Άκουσον, άκουσον! Τι προσβολή είναι αυτή; Μάλιστα, η εκφωνήτρια ευχαρίστησε τους δύο χορηγούς, τον Δήμο Αριστοτέλη και την «Ελληνικός Χρυσός». Ο δε δήμαρχος Αριστοτέλη (ο οποίος, σημειωτέον, έφυγε λειτουργημένος από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Στεφάνου και με την ευλογία πλείστων αρχιερέων) «απολάμβανε» το συγκεκριμένο θωρηκτό με τα πέη, ευχαριστούσε την «Ελληνικός Χρυσός» για τη χορηγία και τους υπαλλήλους του δήμου για τη μεγάλη συμβολή τους στην οργάνωση του καρναβαλιού και για την «όμορφη» εμπειρία που προσέφεραν. Αφού χόρεψε με τους καρναβαλιστές, υποσχέθηκε του χρόνου «και εις ανώτερα». Και τι ειρωνία!  Τελειώνοντας ευχήθηκε στον κόσμο: «Καλή Σαρακοστή»!!

Νομίζω ότι τα γεγονότα είναι ανώτερα σχολιασμού. Μικρά παιδάκια γαλουχούνται σ’ αυτό το διονυσιακό πνεύμα της σαρκολατρείας και πλέον στην πατρίδα μας βασιλεύει η παιδεραστία, η σεξουαλική βία, η σεξουαλική παρενόχληση, η μοιχεία, η πορνεία, οι γυναικοκτονίες κλπ. Όταν εσείς παρελαύνετε τα πέη και γιορτάζετε, με τι πνεύμα μεγαλώνετε τα παιδιά μας; Με το Άγιο Πνεύμα ή με το πνεύμα του Διόνυσου;

Σιγά σιγά στην πατρίδα μας επικρατεί ένα πνεύμα, το οποίο δεν σου επιτρέπει να αγαπάς και να μιλάς για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, για το έθνος, την πατρίδα, την αγία μας Εκκλησία, για τον πατέρα και τη μητέρα (πλέον είναι «Α» και «Β» γονείς), για την τίμια οικογένεια, για το κυοφορούμενο έμβρυο, για τα αιώνια θεία δόγματα της Εκκλησίας μας.

Η πατρίδα μας πλέον παρελαύνει και εορτάζει με υπερηφάνεια συγκεκριμένο πνεύμα.

Στην Ελλάδα διαμορφώνεται μία κοινωνία άχρωμη, άοσμη, άγευστη· ούτε γλυκιά ούτε αλμυρή, ούτε ζεστή ούτε κρύα, αλλά χλιαρή, μία κοινωνία «άμορφη μάζα» βγαλμένη από το δυτικό «μπλέντερ». Μία κοινωνία που δεν επιδέχεται την επικράτηση του αγαθού Πνεύματος της αγάπης του Χριστού και του πλησίον μας, αλλά συμβάλλει μόνο για την προώθηση του πνεύματος της κακίας.

Η πατρίδα μας έχει μπει στο τρένο της άθεης Δύσης και οι «μηχανοδηγοί» της έχουν ως σύνθημα: «Πάμε και όπου βγει», που θα «βγει» αδιαμφισβήτητα εδώ.

Αυτό το πνεύμα όμως, το οποίο –παθητικά εμείς ενεργώντας- προαιρούμεθα να βασιλεύει στην πατρίδα μας και στον τόπο μας, «πληρώνει» πάρα πολύ άσχημα αυτούς που το αγαπούν, το αποδέχονται ή έστω το ανέχονται.

Επειδή η πνευματική ευθύνη (και η υπενθύμιση για την «εντός ημών Βασιλεία του Θεού» στα μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας) δεν έχει ανατεθεί σε εμάς, συγχωρέστε μας, να κάνουμε μία ερώτηση:–Μήπως πρέπει να συμμορφωθούμε, ώστε να μην υποστούμε τις οδυνηρές συνέπειες του πνεύματος που σιγά σιγά επικρατεί στον τόπο μας; Μήπως, λέμε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s