Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ Ο ΑΪΝΣΤΑΪΝ

vasilinos.wordpress.com

αρχικη-web

Εχθές έγινε η Συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα τη μεταλλευτική δραστηριότητα και την αίτηση των 311 κατοίκων. Η Συνεδρίαση διήρκησε έξι ώρες. Κατά τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε μεταξύ Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων και των μελών της παρατάξεως του κ. Δημάρχου, «ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», πλούσιο παρασκήνιο, όταν Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη έδειξαν υπερβολικό «αυθορμητισμό» και απαιτούσαν να λάβει ο Δήμος μία ξεκάθαρη απόφαση κατά της επένδυσης, που να ικανοποιεί το δίκαιο αίσθημα των πολιτών. Η άλλη πλευρά απαιτούσε  μία απόφαση «ευέλικτη», που να μην πολυπειράζει «την ενότητα» που έχουν πετύχει με το να μην… πράττουν τίποτα μέχρι σήμερα για το φλέγον αυτό θέμα! Αυτή την πρώτη Συνεδρίαση τη διέλυσαν χωρίς να καταλήξουν κάπου.

Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, παραμονή της Συνεδρίασης του Δ.Σ., συγκεντρώθηκαν ξανά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλέον κάτω από τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί, κατέληξαν σε ένα ψήφισμα. Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, εχθές δηλαδή, στις 5.00 μ.μ. είχε ορισθεί η Συνεδρίαση του Δ.Σ. Το πρωί της ίδιας ημέρας το blog «Πολίτες Αριστοτέλη» (που πρόσκειται στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός»), έκανε μία ανάρτηση με τίτλο: «ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ…». ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δι’αυτού  γνωστοποιούσε ότι: «Αυτό που κάνει ο Δήμος σήμερα είναι να δώσει ένα ψήφισμακατά της επέκτασης της υπάρχουσας μεταλλευτικής δραστηριότητας, λόγω αδυναμίας της φέρουσας ικανότητας του εδάφους της περιοχής”,….». Οι «Πολίτες Αριστοτέλη» είχαν ενημερωθεί πολύ σωστά, έγκυρα και φυσικά από τους μεθοδεύοντες προφανώς την έκδοση του ψηφίσματος.

Έχοντας υπ’όψιν μας ότι το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας υλοποιείται παρανόμως και κυριολεκτικά «παίρνει ο διάολος τον τόπο μας», καταστρέφονται τα βουνά μας, κάθε ώρα που περνά προάγεται η καταστροφή, εκατοντάδες κάτοικοι τελούν κάτω από φρικτές κατηγορίες για σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης», μέλη «εγκληματικής οργάνωσης» κ.λ.π. , συνεχώς εκδίδονται αδειοδοτήσεις από το ΥΠΕΚΑ και πρέπει αυτές να προσβάλλονται εντός 60 ημερών στο ΣτΕ, αλλιώς αυτές καθίστανται νόμιμες και οι απλοί πολίτες αδυνατούν και οικονομικά και ελλείψει νομικής κατάρτισης να καταθέσουν αιτήσεις ακυρώσεως στο ΣτΕ

Κατόπιν της αδιέξοδης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, ο κόσμος απαίτησε ώστε η Δημοτική Αρχή που εξέλεξε να λάβει απόφαση, ώστε να αναλάβει πρωτοβουλίες με συγκεκριμένα μέτρα για το σταμάτημα μιας μη εγκεκριμένης επένδυσης που υλοποιείται παρανόμως. Πέρασαν τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας αρχής, η οποία έδειξε ή ότι θέτει άλλες προτεραιότητες ή ότι σκοπίμως κωλυσιεργεί. Βεβαίωνε ότι θα λάβει απόφαση και συνέβη το: «ώδινεν όρος (εχθές) και έτεκε μυν». Όντως τελικά εξέδωσε ένα ψήφισμα ούτε καν σαν αυτά που έχουν εκδώσει σύλλογοι, άλλοι φορείς και  Δήμοι. Το ψήφισμα αυτό επικεντρώνεται στο: «Είμαστε αντίθετοι με την επέκταση της παραδοσιακής υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας (όπως δηλ. είχαν προαναγγείλει οι «Πολίτες Αριστοτέλη»). Η επέκταση του μεταλλείου στις Σκουριές και σε άλλες περιοχές μετατρέπει το σύνολο της περιοχής μας σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης…». Και επίσης εντός του ψηφίσματος απεφάνθησαν: «Επειδή η αδειοδότηση ή η ακύρωση αδειών των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων υπερβαίνει και είναι εκτός των θεσμικών αρμοδιοτήτων του Δήμου…. ανοίγουμε διάλογο προς όλες τις κατευθύνσεις». Δηλ. αυτό που ένας σώφρων και νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ως προς το πνεύμα του ψηφίσματος, είναι κάτι σαν το κάτωθι (θα το πω χοντρά για να το καταλάβουν και οι πιο άσχετοι με το θέμα):

Βλέπει κάποιος έναν άλλο να έχει πάρει τη γυναίκα του την οποία βιάζει, κακοποιεί και ο σύζυγος εκδίδει δελτίο τύπου ότι είναι αντίθετος με αυτό, ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σταματήσει τον βιασμό και την κακοποίηση της γυναίκας του και εκείνο που θα πράξει, είναι «να ανοίξει διάλογο προς όλες τις κατευθύνσεις»·  «κουβέντα να γίνεται», όπως λέει σοφά ο λαός.

H μεγαλύτερη διάνοια των τελευταίων εποχών, ο Αϊνστάϊν, έλεγε: «Όλα τα προβλήματα τα έχω λύσει, ένα μόνο πρόβλημα παραμένει άλυτο και με βασανίζει, στερώντας μου κι αυτόν τον ύπνο. Εγώ τελικά είμαι τρελός ή οι άλλοι;»  Αυτό το πρόβλημα του Αϊνστάϊν βασανίζει κι εμένα. Σας παραθέτω εδώ το βίντεο, όπου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ζουμπάς (μέλος της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ), ανακοινώνει προς το Δ.Σ. το προς ψήφιση ψήφισμα, ώστε εξ ιδίων να ακούσετε και να διαπιστώσετε τα ανωτέρω.

Όπως όλοι σας διαπιστώνετε, στο ανωτέρω ψήφισμα υπάρχουν τρία κύρια σημεία που συμπυκνώνονται σε δύο δηλώσεις: 1) «είμαστε αντίθετοι με την επέκταση της παραδοσιακής και υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας», λες και είχαμε ανάγκη τέτοιας δήλωσης, η οποία είναι ανεδαφική τη στιγμή που  η επένδυση υλοποιείται ενιαία και ως τέτοια έχει εγκριθεί και δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθεί κάτι, διότι η εταιρεία είχε προτείνει σ’αυτή την περίπτωση τη «μηδενική λύση», δηλ. ή όλα ή τίποτα.

2) «Η αδειοδότηση ή η ακύρωση αδειών των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων υπερβαίνει και είναι εκτός των θεσμικών αρμοδιοτήτων του Δήμου…», λες και η ακύρωση μιας αδειοδότησης που εκδίδει το ΥΠΕΚΑ, είναι αρμοδιότητα του παπά και του ζευγά για να προσφύγει για την ακύρωσή της στο ΣτΕ, αλλά όχι του Δήμου εντός των ορίων του οποίου γίνεται η καταστροφή!! Και καταλήγουν στη μοναδική απόφαση: «… ανοίγουμε διάλογο προς όλες τις κατευθύνσεις…», ο οποίος προφανώς θα κρατήσει μέχρι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, και…. η Υπουργός τους Περιβάλλοντος να μας φέρει τη «σωτηρία», με το αζημίωτο φυσικά «την προκαταβολή της ψήφου μας», για να τελειώσει ο διάλογος, διότι αλλιώς η επιλογή μας θα είναι να συνεχισθεί.

Επειδή τις αναρτήσεις μας τις μελετούν και ανιδιοτελείς και αντικειμενικοί άνθρωποι, οι οποίοι πάνω από τα κόμματα και τις δημοτικές παρατάξεις θέτουν την αλήθεια και την αγάπη για τον τόπο τους, παραθέτουμε μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλβης για τις Σκουριές, ενός Δήμου που βρίσκεται μακριά, όπου τα όριά του δεν βιάζονται και δεν καταστρέφονται τα δάση, τα νερά του, όπου οι πολίτες του δεν δέχονται άγρια καταστολή, δεν φυλακίζονται, δεν κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δεν… δεν… δεν… Δείτε λοιπόν το πνεύμα της απόφασης ΕΔΩ

Στο ίδιο πνεύμα κινούνται οι αποφάσεις των Δ.Σ. των Δήμων Πέλλας, Κορδελιού, Ευόσμου, Αμπελοκήπων, Μενεμένης κ.λ.π. Δείτε και συγκρίνετε, λοιπόν, το ψήφισμα των «αγωνιστών του κινήματος» του Δήμου Αριστοτέλη και λ.χ. το ψήφισμα του Δήμου Βόλβης και πείτε μας, τι δεν καταλαβαίνετε; Αν δεν καταλαβαίνετε, δυστυχώς δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε.. Δείτε στο κάτωθι βίντεο την εισήγηση του Δημάρχου Αριστοτέλη, κ. Μίχου, χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο. Τα σχόλια τα αφήνουμε σε εσάς.

Ενημερώνουμε με την παρούσα ανάρτησή μας ότι η εισήγηση των 311 κατοίκων μεθοδεύτηκε εχθές από τον Δήμο ώστε να μην κατατεθεί στη Συνεδρίαση.  Επειδή αυτό είναι τεράστιο θέμα και θα ακολουθήσει ανάρτησή μας με πλούσιο υλικό και βίντεο από τη χθεσινή Συνεδρίαση του Δ.Σ. κι επειδή ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν τήρησε τον νόμο, που για τις αιτήσεις των δημοτών (αίτηση 311 δημοτών) προβλέπει να γίνεται συζήτηση στο Δ.Σ. εντός 30 ημερών από την ημέρα υποβολής της αιτήσεώς τους στον Δήμο, και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. το ομολόγησε αυτό δημοσίως, ενημερώνουμε ότι το άρθρο 217 του Ν.3463/2006 (ΦΕΚ Α΄114), όπως ισχύει με το άρθρο 284 του Ν.3852/2010 ορίζει σαφώς ότι επί της αιτήσεως των πολιτών ο Δήμος οφείλει να συζητήσει το θέμα αποκλειστικά εντός προθεσμίας 30 ημερών.

Η αίτηση των 311 κατοίκων κατατέθηκε στις 18-9-2014 και μέχρι 18-10-2014 έπρεπε το θέμα μας να έχει συζητηθεί, να έχει απαντηθεί και να έχει ληφθεί απόφαση. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν ξέρουμε τι ζόρια θεσμικά ή εξωθεσμικά είχε, όρισε το θέμα προς συζήτηση τότε που ήθελαν, για τους σκοπούς που ήθελαν, δηλ. 20-11-2014, και όχι όπως ο Νόμος ορίζει, δείχνοντας ότι τελικά για όλους μας από τη στιγμή που λαμβάνουμε την εξουσία, νόμος γίνεται το θεληματικό συμφέρον μας. Φυσικά επιφυλασσόμεθα  για κάθε έννομο συμφέρον μας και για επανάληψη της διαδικασίας και ακύρωση της όποιας αποφάσεως ελήφθη για την αίτηση των 311 κατοίκων, καθώς αρνηθήκαμε τη συζήτηση του θέματος την οποία ο Πρόεδρος του Δ.Σ. (και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) περιόρισε αυστηρά στα πλαίσια του Νόμου,τον οποίο όποτε θέλει και τον συμφέρει τον τηρεί απαρέγκλιτα, δίνοντάς μας μόνο δέκα λεπτά να αναπτύξουμε ένα τόσο σημαντικό θέμα, να καταθέσουμε προτάσεις μας, έγγραφα κ.λ.π.

Παραθέτουμε εδώ την Εισήγηση που είχε ετοιμάσει ο π. Χριστόδουλος για να καταθέσει εχθές ενώπιον του Δ.Σ. του Δήμου, για να καταλάβετε γιατί ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δήλωσε σεβασμό απεριόριστο προς τον νόμο και ήθελε να δώσει στον π. Χριστόδουλο μόνο 10 λεπτά για να αναπτύξει όσα έπρεπε να αναπτυχθούν. Σημειωτέον ότι δικαιολογήθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ζουμπάς ότι δεν τήρησε τόσο διάστημα τον νόμο και δεν έφερε το θέμα προς συζήτηση, γιατί ήθελε να βάλει το θέμα της αιτήσεως των 311 δημοτών εχθές, ώστε να μας δοθεί αρκετός χρόνος λόγω της μεγάλης σημασίας που είχε το θέμα, για να το αναπτύξουμε και έδωσε τα υπό του νόμου 10 λεπτά!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προαναφερθέν πρώτο θέμα που προηγήθηκε και συζητήθηκε από το Δ.Σ., διάφοροι οι οποίοι ούτε αίτηση είχαν καταθέσει ούτε έννομο συμφέρον είχαν και μιλούσαν «για παλιά ξινά σταφύλια», μιλούσαν για την ΜΠΕ που υποβλήθηκε το 2010, τους έδινε απεριόριστο χρόνο να μιλούν, σε βαθμό να δυσανασχετούν πολίτες που άκουγαν τα χιλιο-ειπωμένα λόγια και έβλεπαν οι ώρες να περνούν (πέρασαν πέντε ώρες).

Για την ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΩΝ 311 υπό του Αρχιμ. π. Χριστοδούλου, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Leave a comment